Innovativt aktivitetsanlegg - Fra visjon til virkelighet

Siden starten av Curve Studio i 2022, har vi arbeidet med flere av prosjektene i Vestland fylkeskommunes satsing på Nyskapende Aktivitetsanlegg. Dette er en målrettet satsing på lokale møteplasser med varierte og attraktive lavterskeltilbud for fysisk aktivitet, og ikke minst prosjekter med stort fokus på gode brukermedvirkningsprosesser.

Prosjektene går rett til kjernen på noen av vår tids sentrale utfordringer med ensomhet, stillesitting og manglende følelse av tilhørighet. Det har vært en lærerik reise som vi er svært glade for å ha fått lov å være med på, først sammen med teamet fra fylkeskommunen og så videre sammen med de enkelte kommunene i videreføringen av prosjektene.

I 2022 startet vi arbeidet med å transformere uteområdet ved Florø ungdomsskole. Utgangspunktet var lokalmiljøet sine behov, og Kinn kommune sin overordnede visjon for prosjektet fungerte som inspirasjon og veiviser gjennom arbeidet:

"Et innbydende felleskap som inviterer til inkludering, tilhørighet, læring og mestring for mangfoldet av ungdommer og resten av innbyggerne i Florø."

Som et ledd i å gi både elevene ved ungdomsskolen og det øvrige nærmiljøet et større eierskap til det fremtidige uteområdet gjennomførte vi alt fra fellesmøter og dybdeintervjuer, til pizzakvelder og walk n´ talks. Utformingen tar utgangspunkt i ønsket om et åpent, inkluderende og variert anlegg, med en atmosfære og identitet som reflekterer mangfoldet i Florø. Basert på visjonen og funnene fra medvirkningsprosessen utformet vi skoleplassen som en kollasj av sosiale møtesteder og aktivitetsmuligheter. Et sted å henge, slenge, klatre og spille sammen med vennene, hvor det tradisjonelle skolegårdskonseptet utvides til en felles møteplass for innbyggerne i Florø. Den første delen av prosjektet åpnet vinteren 2024, og vi har etter det arbeidet videre med planene for det øvrige området.

Attraktive mosjonsanlegg i alle former er viktige steder i vårt moderne samfunn, men det særlige fokuset på grundig behovskartlegging og inviterende lavterskeltilbud for alle aldre, gjør prosjektene i Nyskapende Aktivitetsanlegg til noe mer. De er i første hånd sosiale møteplasser, med potensiale til å gjøre en reell forskjell for sine omgivelser. Vi gleder oss til å følge fortsettelsen for både våre egne og andre sine prosjekter i denne spennende satsingen.

Ingen objekter funnet.
Ingen objekter funnet.