Minnelandskaper

Gravlunder er en viktig del av byromsstrukturen. Som en kontrast til mye annet i våre bygde omgivelser, er dette steder tilrettelagt for ettertanke og refleksjon. Plasser for å sørge og minnes, men også for stille rekreasjon og rolige turer i grønne omgivelser. Vi tror at slike steder vil bli alt viktigere i våre byer, og er takknemlige for muligheten å bidra med vår kompetanse innenfor flere aktuelle prosjekter.

På Loddefjord gravplass i Bergen har vi utformet en ny navnet minnelund som en del av den eksisterende gravlunden. Minnelunden vil bli en viktig del av tilbudet på gravplassen, og vi har etterstrebet en utforming som gir en intim og plasspesifikk atmosfære, og samtidig skaper et tydelig og sammenhengende landskapsrom med gode opplevelseskvaliteter.

Det skal anlegges to minnesmerker på stedet. Disse er utformet som variasjoner på samme tema, og utgjør sammen en tydelig helhet. Designen baserer seg på en enkel materialpalett, hvor terrengforming, vegetasjon og gjenbruk av eksisterende steinelementer fra stedet utgjør de viktigste komponentene. Gjennom lavmælte arkitektoniske grep ønsker vi å gi rom for tankene hos de som besøker minnelunden.

Våre byer skal kunne romme hele livet. Gjennomtenkte gravlunder er en viktig del av dette, og konkret helsefremmende byutvikling i praksis.

Ingen objekter funnet.
Ingen objekter funnet.