Swanseas masterplan for skate- og hjulsport utvides med ny finansiering og innspill fra lokalsamfunnet

Swansea Skate and Wheeled Sports Masterplan når neste nivå.

Curve Studio ble utnevnt til å kartlegge eksisterende anlegg, undersøke muligheter, rådføre seg med lokalsamfunnet og utforme den ambisiøse masterplanen. Nå bevilger kommunen ytterligere midler til prosjektet - og lokasjoner vil bli annonsert etter hvert.

Cllr Robert Francis-Davies, Swansea Council's Cabinet Member for Investment, Regeneration and Tourism, sier: "Skateboarding og BMX har alltid hatt en lojal tilhengerskare i Swansea. Det finnes allerede steder rundt om i byen der entusiaster kan drive med sin favorittsport. Men planen vår for fremtiden er å oppgradere fasilitetene kraftig, noe som kanskje vil føre til at lokale ungdommer som fikk sin første smak av sporten i Swansea, vil representere landet vårt på den internasjonale scenen i årene som kommer. De ekstra pengene vil utgjøre en reell forskjell og hjelpe oss med å ta ambisjonene våre videre, og levere en enda større spredning av forbedringer, noe som var den klare etterspørselen som kom til uttrykk gjennom høringen som ble gjennomført av Curve Studio."

Han la til: "Denne høringen viste at lokalsamfunnene våre ønsker å se den neste generasjonen dra nytte av fasiliteter i Swansea som bidrar til å utnytte engasjementet og entusiasmen til skateboardere og BMX-ryttere. Enten det er for moro skyld, for velvære eller fordi de har ambisjoner om å bli olympiske storheter, vil fans av hjulsport i Swansea ha et trygt, utfordrende og tilgjengelig sted hvor de kan gjøre det de elsker. I likhet med de millioner av pund vi investerer i lekeområder, er dette en del av kommunens kontinuerlige satsing på å skape gratis uteområder som lokalsamfunnene kan nyte godt av, og som bidrar til trivsel og hjelper familiene deres gjennom levekostnadskrisen."

Curve Studio har et internasjonalt rykte for å levere urbane idrettsanlegg, og de har samarbeidet med lokale skatere, BMX-grupper og organisasjoner for å komme opp med en plan for nærmiljøbaserte anlegg rundt om i byen. Teamet har allerede gjennomført en kartlegging av eksisterende skateanlegg i Swansea, og besøkt 20 steder rundt om i byen for å få en bedre forståelse av dagens tilbud. Mer enn 300 personer deltok også i en nettbasert høring og på drop-in-arrangementer i begynnelsen av året, noe som har hjulpet byrådet og samarbeidspartneren Curve Studio med å få mer kunnskap om befolkningens synspunkter.

Kenneth Waggestad-Stoa fra Curve Studio sier: "Det er allerede gjort mye arbeid i samarbeid med kommunen, noe som har gitt oss en bedre forståelse av hvilke tilbud som finnes i Swansea for skate- og hjulsport. Vi fikk også god respons på den nylige høringen med hundrevis av innbyggere som informerte oss om sine fritidsvaner i forhold til hjulsport. Hovedmålet med dette prosjektet er å utvikle et nettverk av anlegg for hjulsport over hele Swansea. Masterplanen kombinerer ulike typer skateparker og pumptracks i forskjellig skala. Lokale anlegg av høy kvalitet som er lett tilgjengelige, er fordelt over hele byen, og blander lett tilgjengelige nærmiljøparker med større destinasjonsanlegg."

Curves Jeremy Donaldson sier: "Vi skaper et nettverk av steder som skal inspirere folk til å begynne å skate og ri, til å lære og utvikle seg, til å ha det gøy og være en del av et fellesskap. Drømmekunder skaper drømmeprosjekter, og det er det som skjer i Swansea akkurat nå."

Ingen objekter funnet.
Ingen objekter funnet.