Innovativt aktivitetsanlegg
Ingen objekter funnet.
Ingen objekter funnet.
Sted
Sogndal, Norge
Status
Fullført
Tjeneste
Prosessledelse, arkitektur, urban sportsdesign
Oppdragsgiver
Vestland fylke

Curve Studio og Local har på oppdrag fra Vestland fylkeskommune utarbeidet et skisseprosjekt for en nyskapende aktivitetshall i forbindelse med at det skal bygges en ny skole på Trudvang i Sogndal sentrum.

Ideene bak forslaget vårt er å skape et virkelig innovativt aktivitetssted som eksisterer i sin egen rett. Forslaget anerkjenner behovet for en ny type aktivitetssted som blander sport, kunst, kultur og er en åpen invitasjon for alle til å komme inn. Den er åpen for brukere som er en del av en klubb eller skolen, men også for andre som kanskje ikke faller inn i denne rammen, og ikke nødvendigvis finner sitt rom for å henge ut og samles.

Den sirkulære formen gir muligheten til å tenke nytt rundt hvordan vi kobler oss til landskapet, og skaper en godt distribuert bygning som ikke har noe foran eller bak, men er aktiv hele veien rundt. For å gi omkretsen og god skala for folk til å bruke, transformerte vi den lineære runde formen til en serie hjørner som beveger seg lekent rundt. Hjørnene tydeliggjør og definerer alle hovedinnganger,  og er utformet for å skape store komfortable utendørs stuer under takutstikket.

Første etasje er dedikert til den store hallen med tribuner og en myk vegg for å henge ut og leke inne. Garderobe og lagringsrom er godt integrert og tilpasset forventet logistikk. Programmeringen rundt basishallen tilfører aktivitetsmuligheter og sosiale møtesteder, som kompletterer aktivitetene i hallen. Øverste etasje huser mediatek, musikkrom og et fleksibelt aktivitetsrom som for eksempel kan brukes for helserelaterte konsultasjoner. Etasjen har direkte tilgang til en takhage, med epletrær og løpebane. Takhagen har også et gjennomsiktig nett for å dyrke planter vertikalt, noe som både kan beskytte mot vinden, og skape et ytterligere visuelt lag i runde formen.

Forslaget har også som mål å være innovativt med hensyn til bærekraft. I tillegg til takhage kan deler av takarealet utformes med solcellepaneler. Oppsamling av regnvann bidrar både til vanning av grøntanlegget, og til å skape attraktive byromselementer på bakkeplan. Bygningen kan også utformes med naturlig ventilasjon for både hallen og kaféen. Utformingen utnytter det naturlige dagslys for å minimere bruken av kunstig belysning. Prosjektet er fleksibelt med hensyn til konstruksjonsmetode, og kan utformes enten helt i tre eller som en blandet stål- og trekonstruksjon.

Innovativt aktivitetsanlegg